Tegenbeoordeling en conclusie: tijdschema voor de processen

Tegenbeoordeling en conclusie: tijdschema voor de processen

Zodra de leveringsdatum voor de nieuwe auto definitief is bevestigd door Stellantis, wordt deze informatie naar Carcheck gestuurd.

15 dagen voor de bevestigde datum verandert de status van het Carcheck-dossier in "Wachten op contra-expertise". Het voertuigdossier is dan toegankelijk via dit gelijknamige tabblad. Hier, onder het kopje "Contra-Expertise", kan de taxatie op dezelfde manier worden uitgevoerd als de eerste taxatie. Ook dit duurt 20-30 minuten.

Let op: Nadat je de start van de collegiale toetsing hebt bevestigd, wordt in dit geval een nieuw dossiernummer gegenereerd, dat verschilt van dat van de initiƫle toetsing.
Op de dag van levering en dus de overhandiging van de nieuwe auto aan de eindklant, zou de transactie op dezelfde dag moeten worden afgerond.

De klant heeft echter de keuze om de inruil te accepteren of af te wijzen. Als de klant de inruil accepteert, krijg je toegang tot het tabblad "Afronding" in het betreffende voertuigdossier. Je moet dan de inruil afronden door de vereiste documenten te uploaden.