Nadat het aanbod voor de gebruikte auto van Carcheck was gekoppeld aan een bestelling voor een nieuwe auto, is de prijs lager geworden, hoewel het eigenlijk een gegarandeerde inruilprijs is. Hoe komt dat?

Nadat het aanbod voor de gebruikte auto van Carcheck was gekoppeld aan een bestelling voor een nieuwe auto, is de prijs lager geworden, hoewel het eigenlijk een gegarandeerde inruilprijs is. Hoe komt dat?

Het opvragen van de voertuiggegevens omvat ook de vraag naar de zogenaamde "inkomende voorraaddatum" of in Carcheck gedefinieerd als "verwachte datum van inslag" - dit is de eerste geschatte datum voor de toekomstige levering van de nieuwe auto en dus de overdracht van de gebruikte auto. Het verschil tussen deze term en de daadwerkelijke levering van de nieuwe auto wordt hier uitgelegd: Wat is het verschil tussen de datum voor ''Verwachte datum van inslag'' en de leveringsdatum?

Na het koppelen van de offerte (Carcheck bestand) door het invoeren van het NRM record ID in het corresponderende veld van de OEM software, worden de gegevens uit de offerte voor de nieuwe auto vanuit de OEM software overgezet naar Carcheck, lees hier meer: Hoe koppel ik de inruilprijsgarantie van Carcheck aan een aanbieding voor een nieuwe auto?

Het bedrag is identiek voor alle nieuwe auto offertes mits de (gebruikte) auto geen nieuwe schade heeft en de kilometerstand blijft op het vorige gemiddelde gebruik op de verwachte afleverdatum, echter de afschrijving als subtarief kan afwijken omdat dit bedrag gebaseerd is op de huidige verwachte ontvangstdatum (inleverdatum van de gebruikte auto en afleverdatum van de nieuwe auto). Een significant tijdsverschil tussen de Inleverdatum en de NC (New Car) Afleverdatum, zodra deze laatste is doorgegeven door de logistiek van de autofabrikant en is bijgewerkt in CarCheck, kan resulteren in een onderliggende aanpassing van de Gegarandeerde Inruilprijs omdat de afschrijving dienovereenkomstig hoger zal zijn.